Els Amigurumis i jo


Hi havia una vegada un follet anomenat TUMPUKY al que li agradava molt remenar fils i agulles. Tant, que un día va quedar enterrat sota una muntanya de llanes i el pobre no sabia com sortir. Així que es va a posar a demanar auxili mentre agitava els braços de manera desesperada i, vet aqui, de sobte, tota aquella llana que havia remenat, s'havia convertit en un ninotet! Des d'aquell moment, el follet es va dedicar amb cos i ànima a teixir ninotets que regalava a tots els seus amics, a aquells que ell estimava més, per que els fessin companyia.

divendres, 4 d’octubre del 2013

El dia de difunts

El dia de Difunts és considerat la tradició més representativa de la cultura mexicana. La cel·lebració es fa durant dos dies, l'1 de novembre es dedica a les ánimes dels nens i el 2 de novembre a la dels adults.
L'origen de la festivitat té antecedents rel·lacionats amb el mestisatge. Comprén trets culturals indigens i espanyols que, en barrejar-se, donaren lloc a tots els rituals i cerimònies que es realitzen al voltant de la festa.
Encara que la cel·lebració anglosaxona de Halloween s'ha popularitzat entre la població, en la majòria de les llars mexicanes la tradició perdura i es fan ofrenes amb elements molt particulars.
He teixit l'esquelet en dos models, com a participant del Torneig Extraordinari de Halloween de GURUMILANDIA

 




El Día de Difuntos es considerado la tradición más representativa de la cultura mexicana. La celebración se lleva a cabo en dos días: el 1 de noviembre es dedicado al alma de los niños y el 2 de noviembre a la de los adultos.
El origen del Día de Muertos tiene antecedentes relacionados con el mestizaje. Comprende rasgos culturales indígenas y españoles que al mezclarse dieron lugar a todos los ritos y ceremonias que se realizan alrededor de la festividad.
Aunque la celebración anglosajona de Halloween se ha popularizado entre la población, en la mayoría de los hogares mexicanos la tradición perdura y se colocan ofrendas con elementos muy particulares.
Este esqueleto ha sido tejido como participación en el Torneo Extraordinario de Halloween de GURUMILANDIA y he tejido dos modelos, el original del patrón y el mariachi como homenaje a México.
Espero que os gusten :)

6 comentaris:

  1. Guapaa!! Vaya imaginación tienes!! te quedo genial el esqueleto!
    Te deje un premio en mi blog :D

    ResponElimina
  2. Jajaja, genial el esqueleto!!! qué arte!!!

    ResponElimina
  3. Ja ho tens? Quina velocitat! Per veure meravelles fetes a mà sobre el dia dels difunts a Mèxic mirat el blog Llueve Diamantina . El vaig descobrir l'any passat, fa coses maquísimes

    ResponElimina